پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۰
بیان زیبایی های دین موجب جذب جوانان می شود

حوزه/ امام جمعه نقده گفت اگر زیبایی‌های دین اسلام به نحو مطلوب ارائه شوند، جوانان گریزی از دین نخواهند داشت، چرا که دین اسلام و در کل حق به حدی زیبا و نورانی است که اگر ما حق و اسلام را آن‌گونه که هستند ارائه دهیم، به یقین در پذیرش آن از سوی جوانان مشکلی پیش نمی‌آید.

حجت‏ الاسلام محمد حیدری‌زاد، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری«حوزه» در ارومیه، اظهار داشت:  شرط اساسی برای یک مبلغ دین اسلام، طبق آیات و روایات، خودسازی طالب علم دین است، یعنی تا فردی نفس خود را تربیت نکند، نمی‌تواند در تربیت دیگران مؤثر باشد.

وی افزود: مبلغ معلم و معرف الگوهای ارزشمند رفتاری به افراد جامعه است که لازمه آن در درجه اول برخورداری خود مبلغ از معارف و در درجه دوم عامل بودن وی به آن معارف می‌باشد، اگر علم و عمل به‌عنوان دو ضرورت در مبلغ جمع شوند، قطعا کلام و رفتار او در جان مخاطب نفوذ می‌کند.

حجت‎‎الاسلام حیدری‎زاد، توام بودن علم و عمل را در مبلغان دینی تاثیرگذار خواند و تصریح کرد: تجربه نشان داده شهرهایی که چنین مبلغان و عالمانی دارند، مردمانش مومن و متدین تربیت می‎شوند و ایمان این مردم مرهون علم و عمل آن عالمان است.

وی با اشاره به آیه 4 سوره قلم که می‎فرماید:«وَإِنَّكَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ»، اضافه کرد: قرآن کریم برای این‌که خداوند از عظمت رسول اکرم(ص) یاد فرماید، از اخلاق پیامبر(ص) به ما خبر می‎دهد، معنای این خبر آن است که مؤثرترین جنبه انسانی که می‎تواند عامل تاثیر گذاری انسان در افراد جامعه خویش باشد، عبارت از جنبه اخلاقی است.

امام جمعه نقده خاطرنشان کرد: اگر انسان علامه شود ولی اخلاق نداشته باشد نمی‏تواند به اهداف خود برسد، لذا در مورد پیامبر اکرم(ص) خداوند در آیه 159 سوره آل عمران می‏فرماید: «وَلَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِكَ»، که اگر تو این چنین نرم خو نبودی افراد از اطراف تو پراکنده می‎شدند و این یک حقیقت است که قرآن به آن توجه نشان می‎دهد.

وی با بیان این مسئله که عالم با اخلاق به مانند نیروی جاذبه زمین، افراد را به سمت خود جذب می‌کند و مردم غالباً عاشق چنین افرادی می‎شوند، افزود: اگر زیبایی‌های دین اسلام به نحو مطلوب ارائه شوند، جوانان گریزی از دین نخواهند داشت، چراکه دین اسلام و در کل حق به حدی زیبا و نورانی است که اگر ما حق و اسلام را آن‌گونه که هستند ارائه دهیم، به یقین در پذیرش آن از سوی جوانان مشکلی پیش نمی‌آید.

حجت‎الاسلام حیدری‎زاد خاطرنشان کرد: متولیان دینی و فرهنگی بایستی در نحوه ارائه دین بسیار همت و تلاش کنند، چراکه نحوه تبلیغ و ارائه دین در مخاطب تعیین کننده و مهم است، دین اسلام به حدی از غنای منابع برخوردار است که برای هر زمان و مکانی پاسخ گو است و فقط مختص زمان پیامبر اکرم(ص) نیست، منابع دین اسلام تا قیامت می‎تواند به واسطه ظرفیت‌های نورانی که دارد، تمام نیازهای فکری بشر را تامین کند و الگوهایی که ارائه می‌دهد در حد پذیرش و مجاب کردن مخاطبان خود است.

وی مرتکبین آشکار به معاصی را فاسق نامید و اذعان داشت: هیچ کس حق ندارد آشکارا گناه کند که چنین فردی معلن به فسق است و مورد مزمت قرآن قرار گرفته و در روایات غیبت چنین فردی جایز شمرده شده است.

امام جمعه نقده با تاکید بر برخورد قاطع با معلن به فسق، اظهار داشت: کسی هتک حرمت حریم دین را ندارد و چنانکه فردی عالم چنین کاری کرد به عنوان مغرض یا منحرف، خود و عملش به شدت ضربه‎ای بر پیکر دین اسلام است و باید با چنین فردی برخورد مناسب و قاطع صورت گیرد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha